Twoje konto
Usuń swoje konto Prep.
Zamknij konto w Prep, z 30 dniami na zmianę decyzji przed trwałym usunięciem. Możesz to zrobić w aplikacji lub przeglądarce.
Otwórz usuwanie kontaJak usunąć konto
- Otwórz Prep, przejdź do Ustawień, a potem Usuń konto. Możesz też użyć przycisku powyżej i zalogować się na usuwane konto.
- Przeczytaj, co zostanie usunięte. Podaj e-mail konta i aktualne hasło, jeśli go używasz.
- Wybierz Usuń moje konto. Zwykły dostęp kończy się od razu, a Prep pokazuje datę trwałego usunięcia.
30 dni na przywrócenie konta
Przez 30 dni odzyskiwania Twoje dane są przechowywane, aby można było je przywrócić. Zaloguj się i wybierz Przywróć konto przed wskazaną datą. Samo logowanie nie anuluje usunięcia. Po tym okresie trwałe usuwanie rozpoczyna się automatycznie i przywrócenie nie jest możliwe.
Co zostaje usunięte?
Prep usuwa profil, dane logowania i sesje, budżety osobiste bez innych członków, historię przychodów i wydatków, zapisane wydatki, cele oszczędzania, analizy w pamięci podręcznej i powiązane dane aplikacji.
Czy usunięcie konta anuluje subskrypcję?
Usunięcie konta Prep nie anuluje subskrypcji Prep Plus. Aby uniknąć kolejnych opłat, anuluj ją w App Store, Google Play lub portalu Stripe, w którym ją zakupiono. Skontaktuj się z pomocą, jeśli nie możesz znaleźć dostawcy płatności.
Co dzieje się ze wspólnymi budżetami?
Budżety z innymi członkami pozostają dla nich dostępne. Twoje członkostwo jest usuwane, a własność w razie potrzeby przechodzi na pozostałego członka. Wspólne dane finansowe pozostają dla tych osób, a przypisanie konta zostaje zmienione. Wpisane nazwy i notatki mogą nadal zawierać dane osobowe. Skontaktuj się z pomocą, aby usunąć konkretne informacje ze wspólnych zapisów.
Inne zapisy i kopie zapasowe
Wiadomości pomocy, zapisy dostawców, dzienniki bezpieczeństwa i kopie zapasowe mają osobne kryteria przechowywania. Możemy zachować określone informacje ze względu na obowiązek prawny lub roszczenie. Zobacz sekcję o przechowywaniu w Polityce prywatności aby dowiedzieć się więcej. Usunięcie Prep z urządzenia, wylogowanie lub zapomnienie zapisanego konta nie usuwa konta na serwerze.
Nie możesz uzyskać dostępu do konta?
Napisz na [email protected] aby poprosić o usunięcie konta lub omówić żądanie dotyczące prywatności bez okresu odzyskiwania. Jeśli to możliwe, użyj e-maila konta. Możemy wymagać potwierdzenia tożsamości. Nie wysyłaj hasła ani kodu. Zwykle odpowiadamy w ciągu miesiąca i w tym czasie wyjaśniamy każde dozwolone prawem przedłużenie.
W innych sprawach odwiedź Pomoc.